Mutatunk egy receptet, amely vegán, cukormentes, lisztmentes, csupa egészséges hozzávalóból áll, ráadásul sütni sem kell. Nézd meg, hogyan készül a kesudiókrémes torta!
Hozzávalók:
A krémhez:
150 ml kókuszkrém
100g natúr kesudió
fél lime leve
3 evőkanál agavészirup
1 teáskanál vaníliaaroma
A tortalaphoz:
2 db répa
100g datolya
2 teáskanál vaníliaaroma
1 kiskanál himalája só
1 teáskanál őrölt fahéj
fél csésze zabpehely
Elkészítés:
A kesudiót körülbelül fél órára forró vízbe áztatom, majd amikor megpuhult krémesre turmixolom a kókuszkrémmel, a lime levével, az agavésziruppal és a vaníliaaromával. Hűtőbe teszem, amíg elkészítem a tortalapot.
Zöldségaprítóba teszem a feldarabolt répát, a datolyát, a vaníliaaromát, a fahéjat, egy kiskanál himalája sót és összemixelem. A keverékhez hozzáadom a zabot, kanállal eldolgozom, és egyenletesen belenyomkodom a sütőpapírral bélelt tortaformába. Ezután egyenletesen eloszlatom rajta a krémet, díszítem kesudióval vagy répával és beteszem 3-4 órára a fagyasztóba. Fogyasztás előtt fél órával szobahőmérsékleten állni hagyom, majd forró vízbe mártott késsel szeletelem.
Hűtőben egy hétig, míg fagyasztóban akár egy hónapig is eláll.