Otthon is elkészítheted az egyik legkedveltebb streetfoodot. A recept nagyon egyszerű, csupán egy kis türelemre van szükség, ugyanis több, mint három órán át kell sütni, de az eredmény magáért beszél!
Hozzávalók:
1,2 kg sertéscomb vagy -lapocka
A fűszerkeverékhez:
1 ek só, 1 tk bors
2 ek barna cukor
2 tk pirospaprika
2 tk fokhagymagranulátum
1 tk őrölt fűszerkömény
1 tk szárított majoranna
1 ek sűrített paradicsom
3 ek olaj, 3 ek víz
A mártáshoz:
1,5 dl víz
150 ml paradicsomszósz
3-4 ek Worcester-szósz
1 db vöröshagyma
A tortillához:
tortilla
salátakeverék
cheddar sajt
jalapeno
Elkészítés:
A száraz fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, az olajat, a vizet és alaposan elkeverjük. A fűszeres pasztával bedörzsöljük a húst, majd felforrósított lábasban kevés olajon lepirítjuk az oldalait. Miközben pirul, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, paradicsomszószt, a vizet és a Worcester szószt. Miután egyet rottyant, tepsire tesszük, körbelocsoljuk vízzel és 130 fokos előmelegített sütőben 3 és fél órán keresztül sütjük. Ha elpárolog a víz, akkor töltünk hozzá. Az utolsó 1 órában pirulni hagyjuk. Ha elkészült, villával szálakra szedjük a húst. Ezután megpakoljuk a tortillát: a tortillát serpenyőben átforrósítjuk a tortillát, megkenjük a szósszal, beletesszük a pulled porkot, a salátát, a jalapenót, a reszelt cheddart és behajtogatjuk a tortilla lapot.