A cékla az egyik legegészségesebb zöldség. Tele van antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, sok vasat, kalciumot és magnéziumot tartalmaz. Fogyaszthatod köretként, de főételként vacsorára is választhatod.

Hozzávalók:

4 db cékla
100 g reszelt parmezán
200 ml rizstejszín
só, bors
őrölt szerecsendió
szárított rozmaring 
a tepsi kikenéséhez kókuszzsír

Elkészítés:

A céklákat meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk, majd kókuszzsírral kikent hőálló tálba tesszük. Megsózzuk, lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben 200 Celsius fokon egy óráig sütjük.
Egy tálban elkeverjük risztejszínnel a parmezánt, a szerecsendiót, a sót és a borsot. Ha megpuhult a cékla, leöntjük róla a vizet és eloszlatjuk rajta a parmezános tejszínt. Megszórjuk még egy kis parmezánnal és rozmaringgal, majd fél óra alatt készre sütjük. 

Nézd meg a videót!