Egyszerű, egészséges és sütni sem kell! A macapor gazdag vitaminokban, magnéziumban, foszforban, cinkben, kalciumban és vasban, támogatja az immunrendszert és fehérjetartalma is jelentős, használd bátran!

Hozzávalók:

100 g kókuszreszelék
100 g blansírozott mandula
2 evőkanál macapor
1 teáskanál vanília kivonat
himalája só
120 g datolya (ha a datolya kemény, áztassuk vízbe körülbelül fél órára)
50 g őrölt lenmag
50 g zabtöret
2 evőkanál agavészirup
Opcionális: kakaópor, növényi tej

Elkészítés:

Zöldségaprítóban dolgozzuk el a mandulát, a datolyát, a vanília kivonatot, a sót, a macaport, az agavészirupot és a lenmagot, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket és alaposan keverjük össze. Ha jól tapad, akkor tökéletes munkát végeztünk, viszont amennyiben nem áll össze, akkor lazíthatjuk egy kis növényi tejjel, és újra dolgozzuk össze a zöldségaprítóban. A massza egyik feléből formázzunk golyókat, a megmaradt zabos-datolyás keverékhez pedig adjuk két evőkanál cukrozatlan kakaóport, majd miután jól összekevertük, gombócokat formázunk belőlük. Hűtőszekrényben pár napig eláll.

Nézd meg a videót is!