Ha tavasz, akkor a medvehagyma! Remekül feldobja a ropogós sajtos rudat. Vendégvárónak is tökéletes!
Hozzávalók:
150 g szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
1 kis csokor medvehagyma
200 g túró
2 ek kókuszzsír
1 csomag instant élesztő
2 db tojás
1 dl langyos víz
himalája só
reszelt sajt
Elkészítés:
A túrót egy villával összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, az instant élesztő és a sót. Összekeverjük, majd beletesszük a tojást, a kókuszzsírt, a felaprított medvehagymát és egy kevés vízzel lazítjuk a tésztát. Miután jó alaposan eldolgoztuk, körülbelül húsz percig pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát, felvágjuk, és rudakat formázunk belőle. Kókuszzsírral kikent tepsibe tesszük, megszórjuk sajttal a tetejét, és 180 Celsius fokon hőlégkeveréses fokozaton 20 percig sütjük.