Neked is gyerekkori kedvenced volt a rizskoch? Íme, a régi recept megújult verzióban!

Az íze, mint az eredeti, viszont nem tartalmaz cukrot, tejet, vajat, a rizs helyett pedig kölesből készül.

Miért jó a köles?
Magas a rosttartalma, könnyen emészthető, salaktalanító- és tisztító hatású, ezért megkönnyíti a súlyvesztést. Ásványi anyagokban gazdag, teljesértékű fehérjét tartalmaz, így érdemes beépíteni az étrendbe.

Hozzávalók:

250 g köles
5 dl növényi tej
2 ek kókuszzsír
1 tk fahéj
1 tk őrölt Bourbon vanília
80 g eritrit (ízlés szerint)
4 tojás
csipet himalájasó

Elkészítés:

A kölest átmossuk, majd másfélszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Ha a víz elfőtt, hozzáadjuk a tejhelyettesítő felét, majd miután magába szívta, felöltjük a másik felével. Beletesszük a kókuszzsírt, az eritritet, a fehéjat és a vaníliát, majd összekeverjük. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a köleshez a kikevert tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjéből készült habot. Kókuszzsírral kikent tepsiben eloszlatjuk a keveréket, majd előmelegített sütőben 200 Celsius fokon megsütjük.
Tálaljuk cukormentes házi lekvárral.

Nézd meg a videót!