Méltán a hűvösebb hónapok nagy kedvence a sütőtökből készült leves. Krémes, laktató, édeskés és tele van vitaminnal. Készítsd el te is!
Hozzávalók:
1 db sütőtök
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl kókusztejszín
gyömbér
agavészirup
olívaolaj
só, bors, szerecsendió
Tálaláshoz:
tökmag
pár csepp tökmagolaj
Elkészítés:
A sütőtököt félbe vágjuk, majd 180 Celsius fokon körülbelül 30-40 perc alatt puhára sütjük. Egy lábasban olívaolajon üvegesre pároljunk a hagymát, agavésziruppal karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a sütőtököt, a fokhagymát és a gyömbért. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és hozzáadjuk a kókusztejszínt, majd botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, vízzel hígítjuk.
Pár csepp tökmagolajjal és pirított tökmaggal tálaljuk.