Krémes, zöldséges vegán tésztaétel, amelyet húsz perc alatt összedobhatsz. Csupán a kesudiót érdemes beáztatni egy-két órával korábban, mielőtt hozzákezdenél a főzéshez.
Hozzávalók:
100 g teljeskiőrlésű tészta
1 db nagyobb cukkini
4-5 gerezd fokhagyma
150 g bébispenót
150 g koktélparadicsom
olívaolaj
40 g kesudió
só, bors, chili pehely
A krémhez:
80 g beáztatott kesudió
1/2 dl mandula- vagy zabtej
Elkészítés:
Mielőtt nekiállunk főzni, 1-2 órára 80 g kesudiót melegvízbe áztatunk. A cukkinit meghámozzuk, hosszában négybe vágjuk, majd felszeleteljük. A koktélparadicsomot méretétől függően 4-6 szeletre vágjuk és a fokhagymát is felaprítjuk.
Olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát, és a 40 g kesudiót (ami nincs beáztatva), majd hozzáadjuk a cukkinit és fűszerezzük. Fedő alatt főzzük, és közben feltesszük a tésztát is főzni.
Elkészítjük a kesudiókrémet: a beáztatott kesudióról leöntjük a vizet, majd egy turmix segítségével, körülbelül 1/2 dl mandula- vagy zabtejjel krémesre turmixoljuk.
A wokban vagy serpenyőben készített zöldségekhez hozzáadjuk a bébispenótot és a paradicsomot, majd pár perc múlva krémet is, és összefőzzük. Ízlés szerint fűszerezzük, tésztával tálaljuk.