Íme, egy szuper alaprecept, amelyet bátran variálhatsz különböző magokkal és aszalt gyümölcsökkel. A granolát belekeverheted joghurtba vagy fogyaszthatod tejjel is.
Hozzávalók:
200 g zabpehely
100 g törökmogyoró
40 g hámozott mandula
40 g kókuszpehely
40 g kesudió
20 g tökmag
1 csipet só
1 tk fahéj
1 tk kakaópor
100 g aszalt vörösáfonya
2 evőkanál kókuszolaj
3 evőkanál méz vagy agavészirup
Elkészítés:
A zabpelyhet, a magokat egy csipet sóval, egy kis kakaóporral és egy kis fahéjjal összekeverjük. Hozzáadjuk a kókuszolajat és a mézet (az vagy agavészirupot) és jól átkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, időnként átkevergetve 15 perc alatt ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott aszalt áfonyát, majd miután teljesen kihűlt, felszeleteljük vagy összetördeljük. Légmentesen zárható dobozban több hétig is eláll.