Házilag fagyit készíteni nem csak egyszerű, hanem szórakoztató is. Gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből el lehet készíteni, izgalmas kísérletezni az ízekkel, és nem kell hozzá fagylaltkészítő gép sem, csupán egy késes aprítóra/ botmixerre és fagyasztóra van szükség.
Az alaprecept
Hozzávalók:
3 db banán
60 ml kókuszkrém
Elkészítés:
A banánt feldaraboljuk, majd egy nagyobb tálba tesszük úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Két-három órára berakjuk a fagyasztóba, majd zöldségaprítóban krémesre dolgozzuk a kókuszkrémmel. Ha elkészült, fogyaszthatjuk is, vagy tegyük be a fagyasztóba.
Mivel kombinálható?
Vanília fagyi: plusz 2 teáskanál vanília kivonatot vagy őrölt vaníliát tegyünk az aprítóba a fagyasztott banán és a kókuszkrém mellé.
Extratipp: a vaníliához jól illik a bazsalikom, ezért nyugodtan dobjunk az aprítóba néhány levéllel.
Csoki fagyi: plusz 3 teáskanál cukrozatlan kakaóport és 5 dkg étcsokoládét adjunk az alarecepthez.
Gyümölcsös: használjunk eggyel kevesebb banánt és 15 dkg bármilyen gyümölccsel helyettesítsük.
Banán nélküli gyümölcsfagyik:
Hozzávalók:
30 dkg fagyasztott gyümölcs
100 ml kókuszkrém
agavészirup ízlés szerint
Elkészítés:
A fagyasztott gyümölcsöt aprítóba tesszük, hozzáadjuk a kókuszkrémet és az agavészirupot, majd krémesre dolgozzuk. Ha elkészült, fogyaszthatjuk is, vagy tegyük be a fagyasztóba.
Sorbet:
Hozzávalók:
2 db mangó
fél citrom leve
agavé szirup ízlés szerint
Elkészítés:
A gyümölcsöt meghámozzuk, feldaraboljuk, ráfacsarjuk a citromlevet és ízlés szerint agavé sziruppal ízesítjük. Botmixerrel krémesre turmixoljuk, majd fagyiformába töltjük és fagyasztóba tesszük 4-5 órára.