A tésztát te is messziről kerülöd, mert attól tartasz, hogy keresztülhúzza a diétádat? Pedig ha tudatosan készíted el, még a fogyásban is segíthet!
Figyelj az adagra!
A tésztát szárazon mérd ki, egy adag maximum 80 gramm legyen, ami megfőzve körülbelül a duplája lesz, így kellőképp eltelít.
Nem mindegy, mikor fogyasztjuk
Lehetőleg ebédre együk, este már érdemes alacsonyszénhidrát tartalmú fogást választani.
Al dente
Ügyelj arra, hogy a tésztát ne főzd szét. Nem véletlenül ajánlják a gasztroszakemberek a roppanós állagú tésztát, ugyanis így megtartja alacsony glikémiás indexét, amelynek köszönhetően lassabban szívódik fel, és nem emeli meg a vércukorszintet.
Válassz jól!
A legjobb, ha a durumtésztát preferálod, ugyanis magasabb a rosttartalma, mint a fehérlisztből készült hagyományos verziónak, de bátran kísérletezhetsz vöröslencséből, kölesből vagy feketebabból készült tésztával is.
A feltét
A tészta egyik előnye, hogy változatosan kombinálható. Tejszínes krém helyett használj házi paradicsom szószt, dobd fel minél több zöldséggel, valamint a csirkemell és a garnéla is remek opció.