A cupcake-ben nem csak az a jó, hogy látványos, cukin néz ki, hanem krémes és kedvedre variálhatod.

Hozzávalók:

110g olvasztott vaj
110g poreritrit
2 db tojás
2 tk vanília kivonat
110g szénhidrát-csökkentett lisztkeverék
150g olvasztott vaj
300g poretirit
2 tk vaníliakivonat
1 dl rizstej

cupcake recept táplálkozás desszert videó kiemelt

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Elektromos habverővel 110 g lágy vajat és 110 g poreritritet habosra keverünk, majd 2 nagy tojást verünk bele. Minden hozzáadás után kaparjuk le az edény falát. Adjunk hozzá ½ teáskanál vaníliakivonatot, 110 g lisztet és egy csipet sót, majd keverjük össze, és kanalazzuk a muffinformákba. 15 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben elkészíthetjük a vajkrémet:
150 g puha vajat habverővel krémesre verjük, majd adjunk hozzá 300 g poreritritet, 1 tk vaníliakivonatot és egy csipet sót. Keverjük simára (lassan kezdjük, hogy ne legyen porcukorfelhő), majd keverjünk hozzá 3 ek rizstejet. Ha színezni szeretnénk, akkor  keverjük bele az ételfestéket. Kanállal rákenjük a kihűlt cupcakes-re és kedvünkre dekorálhatjuk.

Nézd meg a videóban, hogyan készült!