A méltán népszerű thai leves ropogós tésztával igazi ínyenc fogás.
Hozzávalók:
750 g csirkecomb bőr nélkül
500 ml csirke alaplé
800 ml kókusztej
250 g rizstészta
1 ek barna cukor
2 ek halszósz
1 db lime
só, őrölt bors
2-3 ek kukoricaliszt
chili paszta
Curry pasztához:
4 db chili paprika
3 db mogyoróhagyma
8 gerezd fokhagyma
1 ujjnyi reszelt gyömbér
2 tk curry
2 tk kurkuma
2-3 ek növényi olaj
2 nagy marék friss koriander
1 tk barna cukor
Elkészítés:
Először készítsük el a curry pasztát: az összes összetevőjét egy zöldségaprítóban dolgozzuk össze. Ha szükséges adjunk hozzá egy kis vizet.
Majd egy nagyobb edényben közepes lángon melegítsünk olajat, adjuk hozzá a curry pasztát, és süssük 5-6 percig, amíg besötétedik. Keverjük hozzá a kókusztejet és miután felforrt tegyük bele az apró kockára vágott csirkecombot, öntsük fel az alaplével, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a barna cukrot és a halszósz, és főzzük meg körülbelül 30 perc alatt. Ízesíthetsük lime levével.
Ezután készítsük el a ropogós tésztát: 2-3 perc alatt főzzük meg a rizstésztát. Melegítsünk olajat egy serpenyőben, majd a lecsöpögtetett, kukoricalisztbe beleforgatott tésztát süssük meg 2 perc alatt, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Tálalás: a levesre szedjük rá a tésztát, szórjuk meg friss korianderrel, tegyünk mellé lime szeletet és chili pasztát.