Amennyire egyszerű, annyira nagyszerű ez a recept. A sült kápia paprika utánozhatatlan ízvilága teszi különlegessé.
Hozzávalók:
200 g durumtészta
3-4 db nagy méretű kápia paprika
4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors
parmezán vagy reszelt mozzarella
Elkészítés:
A paprikákat félbevágjuk kicsumázzuk, a fokhagymát meghámozzuk és körülbelül 20 perc alatt megsütjük. A fokhagyma előbb megsül, ezért figyeljük, hogy ne égjen meg. A tésztát sós vízben al dentére főzzünk, és félre rakunk körülbelül fél decit a főzővízből.
Miért „al dente”?
Az olasz megfelelője a fogkemény, vagyis a tészta haraphatóra van főzve. Még nem lágy, de nem is kemény. Körülbelül két perccel hamarabb ki kell venni a főzővízből a csomagoláson megjelölt főzési időnél. Az al dente főzéssel csökken a tészta glikémiás indexe, így nem emeli meg a vércukorszintet és kevésbé hizlal.
Ha a paprika megsült, megvárjuk, hogy kihűljön, majd leszedjük a héját. A paprika húsát krémesre turmixoljuk a fokhagymával, sóval, borssal, egy kis olívaolajjal és körülbelül fél deci főzővízzel. A tésztát összeforgatjuk a szósszal, megszórjuk parmezánnal és tálaljuk.