A füstölt sonka és a paprikakrém kombinációja tökéletes harmóniát alkot és bármelyik ételt feldobja. A spenótos tortellini csak fokozza az összhatást. Próbáld ki te is!
Hozzávalók:
A paprikakrémhez:
2 db kápiapaprika
2 gerezd fokhagyma
1-2 ek olívaolaj
só, bors
chili pehely
A tortellinihez:
250 dkg teljeskiőrlésű liszt
2 db tojás
ízlés szerint só
bébi spenót
150 g mascarpone
(vagy kész tortellini)
Az összeállításhoz:
500 g füstölt, főtt sonka
olívabogyó
150 g reszelt sajt
kókuszolaj
Elkészítés:
Paprikakrém:
200 Celsius fokra előmelegített sütőben a paprikát oldalanként 15 perc alatt megsütjük. Miután kihűltek, lehúzzuk a héját, félbe vágjuk, kikaparjuk a magját, majd krémesre turmixoljuk a feldarabolt fokhagymával, a fűszerekkel és az olívaolajjal. Ízlés szerint tehetünk még bele chili pelyhet, ha pikánsabb ízvilágot szeretnénk elérni.
Tortellini:
A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést formázunk, a tojásokat beleütjük, sózzuk, majd összekeverjük és tésztává gyúrjuk. Egy órát hűtőben pihentetjük, majd lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a tésztát. A korongok közepébe egy teáskanálnyi mascarponéval kevert bébispenótot teszünk, majd félbehajtjuk, a széleit lenyomkodjuk, és összenyomjuk a tésztavégeket, a kiálló szélét visszahajtjuk, és lobogó, sós vízben 3-6 perc alatt megfőzzük.
Összeállítás:
A kockákra vágott sonkát egy kis kókuszolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a tortellinit, a paprikakrémet, a vékony szeletekre vágott olívabogyót és összeforgatjuk. Reszelt sajttal találjuk.