A török eredetű, töltött pitének számos variációja van. Egy spenótos-fetás húsos verziót hoztunk!

Hozzávalók: 

A töltelékhez:
500 g darált hús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
250 g bébispenót
150 g fetasajt

bors
majoranna

Az összeállításhoz:
2 csomag rétestészta
1 db tojás
olívaolaj

Elkészítés: 

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és olívaolajon üvegesre pirítjuk. Megfonnyasztjuk rajta a bébi spenótot. Mehet rá a darált hús, majd fűszerezzük. A réteslapokat kihajtogatjuk, és egymásra rétegezzük a lapokat úgy, hogy mindegyiket lekenjük egy vékony réteg olajjal. Félbevágjuk őket, a téglalapok alján egy sávban elosztjuk a tölteléket, rámorzsoljuk a feta sajtot, majd feltekerjük. Csiga alakban feltekerjük, megkenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. 

A videóban még több streetfood receptet találsz!