A török eredetű, töltött pitének számos variációja van. Egy spenótos-fetás húsos verziót hoztunk!
Hozzávalók:
A töltelékhez:
500 g darált hús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
250 g bébispenót
150 g fetasajt
só
bors
majoranna
Az összeállításhoz:
2 csomag rétestészta
1 db tojás
olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és olívaolajon üvegesre pirítjuk. Megfonnyasztjuk rajta a bébi spenótot. Mehet rá a darált hús, majd fűszerezzük. A réteslapokat kihajtogatjuk, és egymásra rétegezzük a lapokat úgy, hogy mindegyiket lekenjük egy vékony réteg olajjal. Félbevágjuk őket, a téglalapok alján egy sávban elosztjuk a tölteléket, rámorzsoljuk a feta sajtot, majd feltekerjük. Csiga alakban feltekerjük, megkenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.