A rakott ételek népszerűsége nem véletlen, hiszen gyorsan elkészülnek és  egészségesek. A kelbimbó tele van vitaminnal, ezért érdemes beillesztened az étrendedbe.

Hozzávalók:

400 g kelbimbó
500 g darált pulykamell
200 g bulgur
1 db vöröshagyma
250 g paradicsomszósz
tejföl
reszelt sajt
só, bors, ételízesítő
olívaolaj


Elkészítés:

Olívaolajon hagymát dinsztelünk, megpirítjuk rajta a bulgurt, és közben sós vízben puhára főzzük a kelbimbót. A bulgurt fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és fedő alatt megfőzzük. Ha elkészült, félretesszük, hagymát dinsztelünk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és ha átsült, belekeverjük a paradicsomszószt. Összeforgatjuk a bulgurral, majd kiolajozunk egy hőálló tálat, beletesszük a kelbimbót, rárétegezzük a bulguros darálthúst, megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal a tetejét, és 25 perc alatt 180 Celsius fokon megsütjük.

Nézd meg, hogy készült!