Szereted a tésztasalátát, de ritkán eszel, mert attól tartasz, hogy árt az alakodnak? Ha szénhidrátcsökkentett tésztával készíted, akár vacsorára is eheted!
Hozzávalók:
200 g Szafi Reform fusilli tészta
250 g bébispenót
150 g koktélparadicsom
olívaolaj
A pestóhoz:
2 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
80 g kesudió
1-2 el Szafi Free sörélesztőpehely
friss bazsalikom
Elkészítés:
Amíg a tésztát sós vízben 8-10 perc alatt megfőzzük, elkészítjük a pestót: zöldségaprítóban összedolgozzuk a bazsalikomot a kesudióval, a fokhagymával, a sörélesztőpehellyel és az olívaolajjal. Ha a tészta megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, megvárjuk amíg kihűlt, majd hozzáadjuk a spenótot, a felvágott koktélparadicsomot, az olívabogyót és a pestót, majd jól összekeverjük. Tálalás előtt szórjuk meg egy kis sörélesztőpehellyel, ami sajtos ízt ad a tésztasalátának.