Alacsony szénhidráttartalmú, pihe-puha csokitorta, amely tökéletesen passzol a ketogén diétába. Ha vigyázol az alakodra, akkor is bátran fogyaszthatod, ugyanis csupa egészséges hozzávalóból áll! 
 

Hozzávalók:

2 bögre mandulaliszt
1 bögre holland kakaópor
2-3 ek eritrit
1 kk szódabikarbóna
2 ek vaníliakivonat
1 csipet himalája só
3 db tojás
1-2 dl növényi tej (amennyit felvesz)
kókuszzsír a tortaforma kikenéséhez
házi cukormentes áfonyalekvár
 

Elkészítés:

Összekeverjük a száraz hozzávalókat: a mandulalisztet, a holland kakaóport, az eritritet, a szódabikarbónát és sót, majd hozzáadjuk a tojást, a növényi tejet, a vaníliakivonatot. Amennyiben szükséges, tejjel hígítjuk. Kókuszzsírral kikenjük a tortaformát, egyenletesen eloszlatjuk benne a masszát, és előmelegített sütőben 180 Celsius fokon alsó-felső fokozaton körülbelül húsz percig sütjük. A tetejét megkenjük házi cukormentes lekvárral, és ha kihűlt, tálaljuk.

Nézd meg, hogy készült!