Az élénk zöld színű teapor remekül használható édességek készítésekor. A belőle készült keksz alakbarát, egészséges nassolnivaló a matcha tea jótékony hatásával.

Hozzávalók:

130 g mandulaliszt
3 tk matcha por
2-3 ek eritrit
1 tk sütőpor
1 dl mandulatej
1 kk őrölt bourbon vanília

recept desszert matcha tea vegán vegetáriánus táplálkozás

Elkészítés:

Egy keverőtálba beleszórjuk a mandulalisztet, a matcha port, az eritritet, az őrölt bourbon vaníliát, a sütőport, majd hozzáadjuk a mandulatejet és alaposan összedolgozzuk. Tíz percet pihentetjük a tésztát, ha szükséges adhatunk hozzá mandulatejet vagy lisztet, hoy elérjük a kívánt állagot. Korongokat formázunk a masszából, kókuszzsírral megkent sütőpapírra tesszük, majd előmelegített sütőben 180 Celsius fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

Nézd meg a videót is!