A szabadban sütés-főzésnek meg van a maga hangulata, igaz időigényesebb, de az íze miatt mindenképpen megéri! Íme, Apukám marhapörköltje, szerintünk verhetetlen. Próbáljátok ki!

Hozzávalók:

2,5 kg marhalábszár
15 dkg mangalica szalonna
4 db vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 db paradicsom
1 db zöldpaprika
10 szem boróka bogyó
őrölt kömény
őrölt piros paprika
só, bors ízlés szerint
2 dl vörösbor 
Tálaláshoz:
tarhonya
cékla

recept táplálkozás marhapörkölt marha bogrács főétel

Elkészítés: 

A szalonnát hosszában kakastaréjnak felvágjuk, és mehet a forró bográcsban. Amikor kiolvad a zsír a szalonnából, a kisült szalonnát kivesszük, és a maradék zsiradékra rátesszük az apróra vágott hagymát. Megdinszteljük, hozzá adjuk a kockára vágott zöldpaprikát és pár perc után beletesszük a felkockázott marhahúst. Összeforgatjuk és pörköljük. Megvárjuk míg levet ereszt és a saját levében pároljuk tovább. Fűszerezzük, ha szükséges felöntjük egy kis vízzel. A készre főzés folyamán ezt többször megismételjük. Hozzáadjuk az az apróra vágott fokhagymát és a feldarabolt, meghámozott paradicsomot. A gyorsabb puhulás érdekében le is fedhetjük. Az utolsó 20 percben hozzáöntjük a vörösbort és készre főzzük. Tarhonyával, céklával találjuk. 

Elkészítés idő: 4 óra

A videóban megnézheted, hogyan készül!