A Capri-szigetéről származó torta az olasz ételekhez hasonlóan végtelenül egyszerű, mégis nagyszerű. Ha nyáron nem jutottál el Olaszországba, varázsolj a konyhába olasz hangulatot! Nagyon krémes, nagyon csokis lisztmentes desszert.

Hozzávalók:

26 cm átmérőjű formához

300 g darált mandula
250 g étcsokoládé
5 db tojás 
250 g vaj
180 g eritrit
1 csipet só
poreritrit a szóráshoz

Elkészítés:

A csokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, majd hagyjuk kihűlni. A vajat is megolvasztjuk és kikeverjük az eritrittel. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját belekeverjük a cukros-vajas keverékbe. Hozzáadjuk a darált mandulát, az olvasztott csokit és spatulával alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A keveréket sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd 180 fokon megsütjük. Miután kihűlt, kiborítjuk a formából és megszórjuk poreritrittel.

A videóban még több fenséges olasz desszertet találsz!