Karácsonyi összejövetelre vagy hivatalos, vagy éppen te vagy a vendéglátó? Íme, egy szuper receptöltet, amely biztosan mindeki kedvence lesz!

Hozzávalók:

40 dkg lazacfilé
40 dkg bébispenót
180 g fetasajt
4 gerezd fokhagyma
1 csomag réteslap
200 g görög joghurt
1 ek friss kapor
olívaolaj
só, bors
fél citrom leve
1 tojás
 

lazac halétel főétel táplálkozás recept spenót

Elkészítés:

A spenótleveleket az apróra vágott fokhagymán és olívaolajon megfonnyasztjuk, majd összekeverjük a morzsolt fetával. A réteslapot kicsomagoljuk, az egyik felén eloszlatjuk a spenótot úgy, hogy pereme legyen a tésztának. Ráfektetjük a bepácolt lazacot, méretre vágjuk a tésztát, majd megkenjük a szélét felvert tojással és felhajtjuk a széleit. Ezután megfordítjuk a tésztát, lekenjük tojással a tetejét és előmelegített 180 Celsius fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük. Amíg sül a lazac, kikeverjük a görögjoghurtot az apróra vágott kaporral, meglocsoljuk egy kis citromlével.

A videóban még több vendégváró receptet találsz!