Még nem késő nekiállni a szilveszteri snacknek. A cheddar sajtos-spenótos hasé sütéssel együtt harminc perc alatt elkészül, az íze pedig verhetetlen!

Hozzávalók:

olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 zacskó bébispenót
250 g mascarpone
1 csomag leveles tészta
1 db tojás
só, bors
2-3 szelet cheddar sajt 

recept snack hasé spenót mascarpone cheddar

Elkészítés:

Olívaolajon megpirítjuk a felaprított fokhagymát, hozzáadjuk a bébispenótot, sózzuk, borsozzuk. Ha összeesett a spenót, félrerakjuk hűlni, botmixerrel kicsit átturmixoljuk és belekeverjük a mascarponét.
A leveles tésztát kihajtogatjuk, egyenlő nagyságú négyzeteket vágunk, amelyeknek a két, egymással szemközt lévő csücskét lekenjük tojással. A tészták közepét megpakoljuk a spenótos keverékkel, rátesszük a reszelt- vagy a kis kockára vágott cheddar sajtot és a tojással lekent csücsköket összecsípjük, és behajtjuk. A hasékat lekenjük tojással, és 190 Celsius fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nézd meg a videóban, hogy készül lépésről-lépésre!