Nem kell lemondanod az édességről akkor sem, ha vigyázol az alakodra. Próbáld ki alacsonyszénhidrát tartalmú sajttorta receptünket!
Hozzávalók:
az alaphoz:
1,5 bögre mandulaliszt
1/3 bögre kókuszolaj
1 ek vaníliakivonat
2 ek eritrit
1 csipet só
a krémhez:
2 doboz mascarpone
1 bögre poreritrit
3 tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
2 teáskanál frissen facsart citromlé
reszelt citromhéj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra, majd elkészítjük az alapot: alaposan összedolgozzuk a mandulalisztet a kókuszolajjal és a sóval. Ha szükséges mandulatejjel hígítjuk. Egy kisméretű tortaformában egyenletesen eloszlatjuk, majd félre tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
A mascarponét a poreritrittel, a tojásokkal, a vaníliakivonattal, a citromlével és a reszelt citromhéjjal kézi habverő segítségével elkeverjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a tortaalapon és körülbelül 30 percig sütjük. Miután lekapcsolatuk a sütőt, várjunk további öt percet, majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Hűtőben 3-4 napig eláll.