Ha egészséges életmódot folytatsz, akkor sem kell lemondanod a desszertekről, csupán az alapanyagokat kell okosan összeválogatni. Próbáld ki sajttorta receptünket, amelyet diéta azt is bátran fogyaszthatsz!
Hozzávalók:
Az alaphoz:
215 g zabkeksz
60 g kókuszolaj
A krémhez:
500 g light mascarpone
250 g görög joghurt
100 g eritrit
3 tk vaníliaaroma
2 dkg mandulaliszt
3 db tojás
Elkészítés:
Először elkészítjük az alapot:
a kekszet összeaprítjuk, majd hozzáadjuk a kókuszolajat és elegyengetjük egy tortaforma aljában. 160 Celsius fokos sütőben 10 percig sütjük, és közben kikeverjük a krémet. Elkeverjük a mascarponét a görög joghurttal, a mandulaliszttel, az eritrittel és a vaníliaaromával, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Alaposan összedolgozzuk a krémet, és az alapra kanalazzuk. 160 Celsius fokon 45 perc alatt megsütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
Tálalás előtt várjuk meg, míg kihűl és csak utána szeleteljük.