Kedvenc ázsiai ételedet otthon is elkészítheted, ráadásul így garantáltan nem kerül bele ízfokozó és friss alapanyagokból áll. Nem igényel különlegesebb hozzávalókat, és mindössze harminc perc alatt elkészül!
Hozzávalók:
500 g csirke
1 ek kukorica keményítő
50 ml víz
3-4 szál újhagyma
4 gerezd fokhagyma
1 ujjnyi gyömbér
chili pehely, bors
olívaolaj
80 g mogyoró
5-6 ek szójaszósz
1 tk rizs ecet
1 ek kókuszvirág cukor
1 ek kukorica keményítő
tálaláshoz rizstészta
Elkészítés:
A darabokra vágott csirkét összeforgatjuk a keményítővel és egy kis vízzel, majd félrerakjuk. Száraz serpenyőben lepirítjuk a mogyorót, hozzáadjuk a chilit, majd pár perc múlva az olívaolajat és a csirkét. Ha a csirke megpirult, adjuk hozzá a cukrot, a rizsecetet, a reszelt gyömbért, a reszelt fokhagymát, az újhagymát. Borsozzuk, locsoljuk meg szójaszósszal, majd öntsük fel a keményítővel kevert vízzel és főzzük pár percig. Rizstésztával tálaljuk.