Amilyen gyorsan elkészíthető, éppen olyan nagyszerű ez a tésztaétel. Rohanós hétköznapokon remek választás.
Hozzávalók:
150 g durum spagetti tészta
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db paprika
50 g szárított paradicsom
olívaolaj
500 ml passzírozott paradicsom
só, bors, oregánó
Tálaláshoz:
reszelt sajt
olívabogyó
Elkészítés:
Egy serpenyőbe beletesszük a finomra vágott aszalt paradicsomot, a fokhagymát, hagymát és paprikát, majd a tésztát, amit meglocsolunk olívaolajjal. Hozzádjuk a passzírozott paradicsomot, fűszerezzük ízlés szerint sóal, borssal, oregánóval.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és körülbelül 12 perc alatt, amíg a tészta al dente állagúra fő, időnként kevergetve megfőzzük.
Reszelt sajttal, olívabogyóval tálaljuk.