Az olasz tojáslepény laktató, egészséges és könnyű húsmentes fogás. Bátran variálhatjuk különböző zöldségekkel: édesburgonyával és spenóttal telitalálat.

Hozzávalók:

2 db édesburgonya
1 db vöröshagyma
250 g bébispenót
kókuszolaj
6 db tojás
1 ek sörélesztőpehely
40 dkg reszelt sajt
só, bors, ételízesítő

kiemelt táplálkozás reggeli recept frittata vegetáriánus spenót édesburgonya

Elkészítés:

Kókuszolajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vágott édesburgonyát, felöntjük egy ujjnyi vízzel, majd fedő alatt puhára pároljuk. Közben a tojásokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, sörélesztőpehellyel és felverjük.
Ha a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a spenótot, a tojásos keveréket, majd összeforgatjuk. Egy kókuszzsírral kikent hőálló tálba öntjük, majd előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 Celsius fokon megsütjük.

Nézd meg a videót is!