A spárga nem véletlenül a szezon egyik nagy kedvence, ugyanis karakteres íze miatt remekül variálható. Próbáld ki receptünket, amelyhez csupán négy hozzávalóra van szükséged, és tíz percre, míg elkészül.
Hozzávalók:
500 g spárga
1 db nagyobb édesburgonya
4 gerezd fokhagyma
200 ml növényi tejszín
kókuszzsír
só, bors, szárított chilis jalapeno paprika, de megbolondíthatod curry-vel és őrölt gyömbérrel is.
Elkészítés:
Megpirítjuk kókuszzsíron a fokhagymát, hozzáadjuk a spárgát és az édesburgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Fűszerezzük és körülbelül tíz percig főzzük, míg az édesburgonya és a spárga megpuhul. Hozzátesszük a növényi tejszínt, majd krémesre turmixoljuk. Megszórhatjuk chiliporral vagy pirított tökmaggal.