Igazi nyári torta recept, amely cukor és liszt nélkül készül, ráadásul sütni sem kell! A friss, üde ízt az áfonya és a lime izgalmas kombinációja adja, a kellemes krémes állagot pedig a kesudió és a kókuszkrém egyvelege. Próbáld ki, garantáltan nem fogsz csalódni!
Hozzávalók:
Az alaphoz:
100 g zabpehely
100 g kókuszreszelék
300 g magozott datolya
1 dl kókuszolaj
A krémhez:
400 ml kókuszkrém
200 g kesudió
4 ek agavészirup
1 lime leve
100 g áfonya
Elkészítés:
A kesudiót beáztatjuk jó fél órára, majd előkészítjük a hozzávalókat.
Először az alapot készítjük el: aprítógépbe tesszük a datolyát, a kókuszreszeléket, a zabpelyhet és a kókuszolajat, majd alaposan összedolgozzuk. Eloszlatjuk egy tortaformába, határozott mozdulatokkal belenyomkodjuk, majd nekilátunk a krémnek.
A megpuhult kesudiót kókuszkrémmel, agavésziruppal és a lime levével összeturmixoljuk, a krém egyik felét eloszlatjuk az alapon, majd a másik feléhez hozzáadjuk az áfonyát és turmixolunk rajta. A kapott krémet ráönjük a tortánkra, néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaljuk.