Amilyen egyszerű, éppen annyira nagyszerű ez az olasz spagetti recept. Pikáns, fokhagymás és laktató, sietős hétköznapokon tökéletes választás.
Hozzávalók:
200 g durum spagetti tészta
500 g garnélarák
4 ek avokádóolaj
5 gerezd fokhagyma
chilipehely
reszelt parmezánsajt
csipet só, zöldfűszer
Elkészítés:
A fokhagymát tisztítsuk meg, a kés lapjával roppantsuk össze, aprítsuk fel, majd avokádóolajon futtasuk meg a chili pehellyel együtt. A garnélát forgassuk zöldfűszerbe, majd tegyük bele a fokhagymás olajba és süssük meg. Amíg készül a garnéla, a tésztát forrásban lévő enyhén sós vízben tegyük fel főni. Az elkészült tésztát lecsöpögtetés nélkül emeljük át a megfőtt garnélás olajba. Forgassuk össze, és ha szükséges sózzuk, majd parmezánnal tálaljuk.