A távol-keleti konyha izgalmas receptjeivel érdemes kísérletezni. Ugyan néhány speciális hozzávalót igényelnek, de ha egyszer beszerezzük őket, akkor több különleges fogást is készíthetünk.

Hozzávalók:

500 g közepes méretű garnélarák
1 l húsleves alaplé
3 szál ázsiai citromfű
4-5 db kaffirlime-levél
2 ek currypaszta
galangal gyökér
1 ek halszósz
1 ek tamarind paszta
1 lime leve
A tálaláshoz: friss koriander és lime

Elkészítés:

A garnélákat hámozzuk, majd sózzuk meg, majd olívaolajon, közepes lángon süssük pár percig.
Eközben a az alaplevet keverjük össze a currypasztával, a citromfűvel, a kaffirlime-levelekkel, a felszeletelt galangal gyökérrel, és a halszósszal, majd hozzáadjuk a rákot. Tizenöt percig főzzük, beletesszük a tamarind pasztát, ha szükséges sózzuk, és további tíz percig főzzük.
Tálalásnál megszórjuk aprított korianderrel és lime-levet csepegtetünk a levesbe.