Gyors, mutatós, egyszerűen elkészíthető étel, a rohanós hétköznapokon érdemes kipróbálnod!
Hozzávalók:
500 g darált marhahús
500 g bazsalikomos paradicsom szósz
450 g mexikói vörös bab és kukorica keverék
olívaolaj
A paradicsomszószhoz:
300 ml passata
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors, oregánó
Feltéthez és tálaláshoz:
4 db tortilla
150 g cheddar sajt
1 db lila hagyma
1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
Olívaolajon megpirítjuk a darált marhahúst, majd felöntjük a paradicsomszósszal és pár percig főzzük. Hozzáadjuk a babos-kukoricás mexikói keveréket és további 5 percig főzzük. Eközben egy lábasban olívaolajat hevítünk, megfuttatjuk rajta a fokhagymát, beletesszük a passátát, fűszerezzük és felforraljuk.
A tortillákat megtöltjük a húsos raguval, és behajtogatjuk őket.
A paradicsomszószt sütőtálba öntjük, belepakoljuk a tortillákat, rátesszük a sajtot és előmelegített sütőben 180 Celsius fokon (légkeverés) 10-15 perc alatt megsütjük.
Ha elkészült megszórjuk apróra vágott lila hagymával és friss petrezselyemmel.