Krémes, ízes rizottó, amely a hűvösebb napokon tökéletes választás.
Hozzávalók:
1 db sütőtök
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
50 g teavaj
100 ml tejszín
80 g parmezán sajt
1 bögre rizottórizs
1 dl száraz fehérbor
alaplé
só, bors
Elkészítés:
A sütőtököt félbevágjuk, megsütjük. A vöröshagymát a vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Beletesszük a rizottórizst, majd mehet rá a bor. Felöntjük egy kis alaplével, hogy ellepje a rizst, fűszerezzük. Az alaplevet folyamatosan adagoljuk az alaplevet, amíg a rizs elkészül. Közben a sütőtök héját leszedjük, felkockázzuk, majd a tejszínnel összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a rizottóhoz, megszórjuk sajttal es találhatjuk.