Ha vendégeket vársz vagy csak ropogtatnál valamit, készítsd el a vegán sajtos krékert. Finomabb, mint a bolti változat!
Hozzávalók:
150 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék
4 ek Szafi Free sörélesztőpehely
20 g Szafi Reform kókuszolaj
40 g paradicsomszósz
egy csipet szódabikarbóna
5 g himalája só
fél citrom leve
1 dl víz
Elkészítés:
A vizet, a citromlevet, a kókuszolajat, a paradicsomszószt egy keverő tálba tesszük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót. Beleszórjuk a sörélesztőpelyhet és a lisztet, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát, és tíz percig állni hagyjuk. Kibélünk egy tepsit sütőpapírral, a tésztát lisztezett felületen körülbelül három mm vékonyra nyújtjuk. Pizzavágóval kis téglalapokra vágjuk és lyukakat formázunk a tésztába.
Előmelegített sütőben 180 Celsius fokon 15-20 perc alatg megsütjük.