A klasszikus rakott burgonya újragondolva édesburgonyával, darált pulykamellel és sok-sok sajttal.
Hozzávalók:
3 db nagyobb édesburgonya
3 gerezd fokhagyma
500 g darált pulykamell
olívaolaj
300 g tejföl
100 g reszelt sajt
só, bors
Elkészítés:
Az édesburgonyákat megfőzzük, de nem teljesen puhára. Közben egy serpenyőben olívaolajon lepirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a darálthúst, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús jól átsült, egy jénaiba rétegezzük a karikára vágott édesburgonyát, majd rátesszük a hús felét, és megkenjük tejföllel. Ezután újabb réteg édesburgonya jön, rá darálthús, majd tejföl és megszórjuk sajttal a tetejét. Előmelegített 180 Celsius fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.