Csípős, laktató és egyszerűen elkészíthető étel. Tálald cheddar sajttal, jalapeno paprikával és tortilla chipsszel!
Bár sokan azt hiszik, a chili con carne nem tradicionális mexikói étel, hanem a Tex-Mex, vagyis a mexikói gyökerekkel rendelkező, amerikai konyha egyik alapfogása.
Hozzávalók:
2 db lilahagyma
500 g darált marhahús
450 g paradicsompüré
2 konzerv (2x 240 g) leszűrt bab
1 konzerv (240 g) kukorica
4 db paradicsom
olívaolaj
őrölt füstölt paprika, csili paprika
só, bors
1 kk római kömény
2 dl víz
Tálaláshoz:
jalapeno paprika
cheddar sajt
tortilla chips
Elkészítés:
Olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darálthúst, majd sózzuk, borsozzuk. Ha a hús átsült, felöntjük két deciliter vízzel és a paradicsompürével. Ízesítjük római köménnyel, őrölt chili- és füstölt paprikával, majd beletesszük a leszűrt babot, a kukoricát és a felszeletelt paradicsomot. Tizenöt-húsz percig főzzük, majd cheddar sajttal, tortilla chipsszel és szeletelt jalapeno paprikával tálaljuk.