Az egyik legnépszerűbb olasz desszertet vegán, cukor-, és gluténmentes változatban készítettük el. Édes, krémes, szinte lehetetlen elronatni.
Hozzávalók:
A piskótához:
100 g Szafi Free expressz lisztkeverék
40 g Szafi Free Csökkentett szénhidrát-tartalmú muffin/piskóta lisztkeverék
60 g eritrit
1,5 dl langyos víz
A krémhez:
50 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor
4 dl növényi tej
2 ek eritrit
Kávé
Kakaópor
Elkészítés:
A lisztkeverékeket összekeverjük az eritrittel és annyi vízzel, amennyit felvesz, majd tíz percig pihentetjük. Kinyújtjúk a tésztát, és 200 Celsius fokon 25 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a pudingot: kikeverjük a növényitejet a pudingporral és az eritrittel, majd krémesre főzzük. Ha megsült a tészta, kockákra vágjuk, belemártuk a kávéba, majd egy üvegtál aljába tesszük, erre jön a vaníliás réteg, ismét a kávés piskóta, majd ráöntjük a maradék pudingot, és megszórjuk kakaóporral.