Nem csak az íze miatt érdemes diót fogyasztani, hanem az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásai miatt. 

Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban 
A-, B- és E-vitamin tartalma jelentős, sok benne a magnézium és a kálium, a csontképző fluor, valamint a mangán, a szélén és a réz, amely remek vérképző. Emellett omega-3-zsírsavakat is tartalmaz, ami a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében segíthet. 

Támogatja az agyműködést és emészésti problémákra is gyógyírt jelenthet
Növeli a koncentrációképességet és javítja a memóriát, de gyomorpanaszok esetén is   enyhülést hozhat. A diófalevélből készült teát hasmenés és gyomorhurut ellen érdemes kipróbálni. 

Rákmegelőző 
Rendszeres fogyasztása csökkentheti az emlőrák és a prosztatarák kockázatát. 

Szépségünknek is jót tesz
Értékes olaja pozitív hatást gyakorol a bőrre: élettel telibb és rugalmasabb lesz. A diófa levele megállíthatja az erős hajhullást, a belőle készült tea erősíti a hajhagymákat és serkenti a hajnövekedést. 

Tipp: sajttal vagy almával fogyasztva kiváló tízóraira vagy uzsonnára, de a salátádba is belecsempészhetsz egy kis diót.