Ugyan a zserbó elsősorban karácsonyi süteményként jut eszünkbe, azonban az év bármely napján érdemes elkészíteni.
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg tönkölyliszt
10 dkg kókuszzsír
1 tk sütőpor
3 ek eritrit
1 tojássárgája
500 ml görög joghurt
csipet só
A töltelékéhez:
15 dkg darált dió
3 ek eritrit
250 ml cukormentes sárgabaracklekvár
A csokimázhoz:
100 g magas kakaótartalmú cukormentes étcsoki
1 ek kókuszzsír
Elkészítés:
A tönkölylisztet elkeverjük az eritrittel, a csipet sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, a joghurtot és a tojássárgáját. Összegyúrjuk, majd három részre osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk a tepsi méretéhez igazítva. Kibéleljük a tepsit sütőpapírral, beletesszük az egyik lapot, megkenjünk a baracklekvár felével, majd darált dióval elkevert édesítőt rétegezünk rá. Rátesszük a második tésztalapot, és ahogy az előző rétegnél, megkenjük lekvárral, majd rátesszük a maradék darált dióval kevert édesítőt. Óvatosan rányomkodjuk a harmadik tésztalapot, és előmelegített sütőben 180 Celsius fokon negyven perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a csokimázat: vízfürdő fölött felolvasztjuk az étcsokoládét a kókuszzsírral, majd miután kihűlt a zserbónk, rákenjük a tetejére.