Könnyű és egészséges vegán fogás, amelyet fogyaszthatsz barna rizssel vagy rizstésztával!
Hozzávalók:
400 g csicseriborsó
150 g vöröslencse
250 ml kókusztejszín
150 g koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
150 g reszelt sárgarépa
fél citrom leve
egy ujjnyi friss gyömbér
pörkölt mogyoró
szezámmag
só, olívaolaj
1 tk kurkuma
1 tk kömény
szárított koriander
chili pehely
Elkészítés:
A paradicsomot a fokhagymával és a gyömbérrel pürésítjük, majd serpenyőben olívaolajat hevítünk. Beletesszük a pürét, sóval, kurkumával és köménnyel fűszerezzük. Hozzáadjuk a vöröslencsét és a kókusztejszínt, majd pár percig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Belekeverjük a csicseriborsót és a reszelt répát, ráfacsarjuk a citrom levét. Megszórjuk a szárított korianderrel, a chili pehellyel, az apróra vágott mogyoróval, a szezámmaggal és találjuk.