Amilyen egyszerűen elkészíthető az olasz étel, éppen annyira nagyszerű.
Hozzávalók:
A húsgolyókhoz
500 g darált marhahús
1 db tojás
10 dkg cheddar sajt
2 gerezd fokhagyma
4 ek sörélesztőpehely
só, bors
olívaolaj
A paradicsomot két féleképpen készítheted: vagy előveszel egy 700 ml-es paradicsomszószt, amelyet friss bazsalikom levelekkel és oregánóval ízesítesz vagy elkészíted az alábbi öszetevőkből:
500 ml passzírozot paradicsom
1 doboz sűrített paradicsom
1 db vöröshagyma
friss bazsalikom, oregánó, bors
Elkészítés:
Egy szélesebb edényben feltesszük melegíteni a paradicsomszószt, ha üvegeset használunk, akkor beletesszük a bazsalikom leveleket és megszórjuk oregánóval. Amennyiben ha magunk készítjük el, apróra vágjuk a hagymát, megpároljuk olívaolajon, hozzáadjuk a passzírozott és a sűrített paradicsomot, majd felöntjük másfél deciliter vízzel. Friss bazsalikommal, oregánóval és borssal ízesítjük.
Amíg fő elkészítjük a húsgolyókat. A darálthúst elkeverjük a tojással, a reszelt sajttal, a sörélesztőpehellyel, belereszeljük a fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Diónagyságú gombócokat formázunk, egy tányérra rakosgatjuk, majd ha elkészültünk, a húsgolyókat beletesszük a forró szószba, majd fedő alatt 35 perc alatt megfőzzük.
Tálald spagettivel és díszítsd friss bazsalikom levelekkel.