Azt gondolod, mindent megteszel, hogy elérd az álomalakot, azonban hiába az erőfeszítés, nem az a látvány köszön vissza a tükörben, amit szeretnél? Eláruljuk, melyek a legnagyobb hibaforrások!

Csalsz

Sok helyen olvashatunk róla, hogy az egészséges életmódot követők körében vannak, akik egy héten egyszer csalónapot tartanak, amikor azt eszik, amit megkívánnak, nem törődve a kalóriákkal. Nem is lenne baj, hogy ilyenkor megeszed a négysajtospizzát vagy a duplacsokis brownie-t, ami iránt egész héten vágyakoztál, de ez az elv csak akkor működik, ha a hét többi napján keményen edzettél és odafigyeltél az étkezésedre. Ha eredményt szeretnél, sportolj és tanulj meg nemet mondani. Hidd el nem is olyan nehéz, hiszen nem kell, hogy tabu legyen a pizza vagy az édességek, minden csak azon múlik, hogyan készíted el.

Itt számos alakbarát receptet találsz: >>> Kattints ide

Egészségesen étkezel, vagy mégsem?

A konyhából már száműzted a cukor- és a fehérliszt tartalmú termékeket, viszont helyette ott sorakoznak a cukormentes üdítők és a szénhidrátcsökkentett ételek, amelyekből persze bármennyit ehetsz?
Hibaforrás 1: a light termékek ugyan valóban kevesebb kalóriát tartalmaznak, de tele vannak mesterséges anyagokkal, amelyeket a szervezet nehezen bont le.
Étkezz tisztán, egyél minél több zöldséget, gyümölcsöt, teljeskiőrlésű gabonát, sovány húsokat, magvakat és figyelj oda, hogy a kész termékek minél kevesebb összetevőt és mesterséges anyagot tartalmazzanak.
Hibaforrás 2: mivel nem azt eszel, amit tényleg megkívánsz, ezért ugyanúgy éhes maradsz, és vélhetően az "engedélyezett" ételekből jóval többet eszel, mint kellene.
Ha valami iránt nagyon vágyakozol, edd meg, de figyelj a mértékre!

Nem vagy elég kitartó

A legtöbb fogyókúra és életmódváltás akkor fullad kudarcba, amikor a lelkesedésed alábbhagy és meggyőzöd magad arról, hogy igazából semmi értelme az egésznek. Ne legyél türelmetlen, ha tisztességesen eljársz edzeni és odafigyelsz az étkezésre, egy idő után látványos eredményt érsz majd el. A nehéz napokon próbáld motiválni magad, és jusson eszedbe, hogy miért vágtál bele, és gondolj arra, hogy milyen büszke leszel magadra, hogy nem adtad fel!

kiemelt életmód sport edzés fogyás fogyókúra diéta

Nem megfelelően étkezel

Az interneten szinte bele lehet fulladni a sok étrendbe, diétába és életmódba, így érthető, hogy nem könnyű eligazodni közöttük. Ha belevágsz, csináld jól, figyelj a szervezetedre, és gondold át, hogy mik azok az ételek, amelyektől jól érzed magad, mi az, amitől elfáradsz és az anyagcseréd mikor pörög fel igazán. Fontos, hogy megtaláld azt az életmódot, amely tényleg passzol hozzád, különben nagyon nehéz lesz betartanod. A napi ötszöri étkezés a legtöbbeknél beválik, a szénhidrátok pedig nem elleneségek, csak jól kell megválasztani, hogy mi kerüljön a tényérodra és persze az sem jó, ha mindenre diktatórikusan nemet mondasz, miközben bármit megadnál egy szelet tortáért. Próbáld magad a 90%-os elvhez tartani, heti szintén az étkezéseid túlnyomó részben egészséges élelmiszerekből álljanak, de a maradék 10%-ban egyél azt, amit megkívánsz.