Zamatos, fűszeres desszert, amelynek illata az egész konyhát belengi. Egészséges hozzávalókból készítettük el, így sem cukrot, sem búzalisztet nem tartalmaz.

Hozzávalók:

250 g szilva
3 ek agavé szirup
2 dl növényi tej
250 g görög joghurt
180 g mandula vagy zabliszt
4 ek eritrit
2 tk sütőpor
1 tk fahéj
1 tk vanília kivonat

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 Celsius fokra, majd egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, rárakosgatjuk a vékonyra vágott szilvaszeleteket és az agavésziruppal édesítjük.
Egy tálban először elkeverjük a folyékony hozzávalókat: a tejet, a joghurtot, a vaníliakivonatot, majd jöhetnek a száraz hozzávalók. Belekeverjük az eritritet, a fahéjat, a sütőport, majd fokozatosan a lisztet. Simára keverjük a tésztát, ráöntjük a szilvára, és 180 Celsius fokon 35 perc alatt megsütjük.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk negyed órát pihenni, majd borítsuk ki a tortaformából.

Nézd meg a videót is!