Habkönnyű, krémes torta, amit még sütni sem kell. Ráadásul még a diétába is belefér!
Hozzávalók 24cm-es tortaformához:
Keksz alaphoz:
150 g zabkeksz
100 g kókuszolaj
Túrókrémhez:
450 g krémsajt
450 g túró
400 g habtejszín
100 g poreritrit
1 lime héja
zselatinlap
Eperszószhoz:
300 g eper
50 g eritrit
víz
Elkészítés:
A kekszet zöldségaprítóban ledaráljuk, majd elkeverjük a kókuszolajjal, és sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a krémet. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. Egy keverő tálban elkeverjük és a krémsajtot, a túrót, poreritritet és a reszelt lime héját. Pár kanálnyit kiveszünk belőle és a lapzselatinnal csomómentesre melegítjük, majd visszaöntjük a többihez. A habtejszínt felverjük, és beleforgatjuk a túrós keverékbe. A kekszes alapra simítjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük. Az epret felvágjuk, majd megfőzzük a cukorral. Miután kihűlt, a túrótortára öntjük.