Időről-időre felbukkan egy szuperhatékonynak kikiáltott módszer, amely segítségével lefogyhatsz. Érthető, hogy te is bizonytalan vagy, mibe fogj bele. Utána néztünk, valóban hatékony-e az időszakos böjt, vagyis az intermittent fasting.

Miről van szó pontosan?
A legnépszerűbb a 16/8-as módszer, ami annyit jelent, hogy nyolc órán ehetsz, a rákövetkező tizenhat órában pedig böjtölsz. Nincs megszabva, mit ehetsz, csupán ahhoz kell igazodnod, hogy bizonyos időközönként egyél. Persze arra ügyelj, hogy a nyolc órás szakaszban is egészségesen táplálkozz, ugyanis ha lisztes- cukros-, adalékanyagokkal teli ételeket fogyasztasz kontroll nélkül, a várt hatás elmarad.

életmód diéta fogyás


Miért jó?
Segíti a zsírégetést, javítja a szervezet ellenállóképességét és a regenerálódást is felgyorsítja. Csökkenti a szervezet inzulinszintjét, támogatja a hormonműködést és az anyacserét is felpörgeti.

Hogyan csináld?
A legjobb, ha a reggelit elcsúsztatod pár órával. Ha például hétkor kelsz, az első étkezésed időzítsd kilenc órára, az utolsót pedig délután öt órára. A köztes időben pedig ehetsz többször is, arra azonban figyelj oda, hogy étkezéseid minőségi élelmiszerekből álljanak, és ne vigyél be több kalóriát a megszokottnál.

Adj időt magadnak!
Ha még nem próbáltad az időszakos böjtöt, időre van szüksége a szervezetednek, hogy alkalmazkodni tudjon. Egy hónap után azonban már te is észreveszed a változást!