Reggelire vagy nassolnivalónak is elkészítheted a kakaókrémes tekercseket.
Hozzávalók:
1 csomag light leveles tészta
vagy
250 g zabpehely liszt
150 g búzasikér
150 g teavaj
Másfél dl víz, himalája só
fél citrom leve
A krémhez:
250 g mascarpone
2 ek holland kakaópor
4 ek eritrit
1 csomag vaníliáscukor
A lekenéshez:
1 db tojás
Elkészítés:
Használhatunk a recepthez light leveles tésztát vagy elkészíthetjük magunk is.
Elkeverjük a lisztet a búzasikérrel és a himalája sóval, hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk. Belefacsarjuk a citromot, majd lassan beleöntjük a vizet és összegyúrjuk a tésztát. Letakarjuk és egy órán át hűtőben pihentetjük. Miután kivettük, lisztezett felületen kinyújtjuk.
Elkészítjük a krémet: a mascarponét elkeverjük a kakaóporral, az eritrittel és a vaníliás cukorral.
A tésztát háromszögekre vágjuk, megkenjük a krémmel és a szélesebb végeinél kezdve feltekerjük. Megkenjük tojással és 190 Celsius fokon 15-20 perc alatt megsütjük.