A csicsóka indokolatlanul mellőzött zöldség, pedig nem csak finom, különleges ízvilágú növény, hanem nagyon egészséges. Magas a rosttartalma, szabályozza a szénhidrát-anyagcserét, és az emésztést is segíti.
Hozzávalók:
600 g csicsóka
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
50 g vaj
200 ml növényi tejszín
só, bors
Elkészítés:
A csicsókát megtisztítjuk, nem szükséges meghámoznunk, viszont a héját alaposan dörzsöljük át, majd vágjuk kockára. Az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát vajon megpároljuk, majd beletesszük a csicsókát. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Miután puhára főztünk, beleöntjük a tejszínt, és egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. Néhány percig főzzük, ha túl sűrű, adunk hozzá egy kis vizet, és találhatjuk.