Megmagyarázhatatlan szomjúság vagy kimerültség gyötör? Néhány ártalmatlannak tűnő tünet mögött komoly betegség állhat, ezért nem érdemes figyelmen kívül hagyni a panaszokat.

Állandó szomjúság
Míg sokan szinte megfeledkeznek a folyadékbevitelről, addig másokat erős szomjúság gyötör. Amennyiben a kelleténél gyakrabban nyúlnál a vizespalack után, érdemes orvoshoz fordulni, hogy mi állhat a háttérben. A cukorbetegség egyik tünete az állandó szomjúság, a magasvércukorszint ugyanis fokozott működésre serkenti a veséket. Emellett vérszegénységre és alacsony vérnyomásra is utalhat a megmagyarázhatatlan szomjúság.

egészség betegség tünetek fogínyvérzés hideg végtagok kimerültség nyugtalan láb szomjúság mit jelez a szomjúság mit jeleznek a hideg végtagok fogínyvérzés oka

Krónikus fáradság
Elegendő időt töltesz alvással, azonban mégis kimerültnek érzed magad? Amennyiben tartósan fennáll ez a helyzet, nem árt az elővigyázatosság, mivel pajzsmirigyproblémát jelezhet. Ha fejfájással és szédüléssel párosul, elképzelhető, hogy vérszegénység okozhatja a kellemetlen tünetet.

Fogínyvérzés
A fogászati panaszokon túl, a fogínyvérzés immungyengeségre és erős C-vitamin hiányra is figyelmeztet. Ugyan ez még nem jelent komoly betegséget, azonban érdemes odafigyelni rá, ugyanis a szervezet így nem tud megfelelően védekezni a megbetegedések ellen.

egészség betegség tünetek fogínyvérzés hideg végtagok kimerültség nyugtalan láb szomjúság mit jelez a szomjúság mit jeleznek a hideg végtagok fogínyvérzés oka

Hideg végtagok
Az időjárás nem indokolja, ennek ellenére gyakran fagyosak a végtagjaid? Megeshet, hogy keringési- vagy idegrendszeri probléma áll a háttérben. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, ugyanis érszűkületet és szívelégtelenséget is jelezhet. Különösen akkor van ok az aggodalomra, ha terhelést követően vagy lefekvéskor erős fájdalom társul hozzá.

Nyugtalan láb
A nyugtalan láb szindróma azontúl, hogy alvászavarokat okozhat, mivel a benne szenvedő erős késztetést érez a láb mozgatására, vesebetegségre, keringéselégtelenségre, Parkinson kórra valamint cukorbetegségre utalhat.

Olvasd el ezt is:
10 jel, hogy baj van a pajzsmirigyeddel

Így turbózd fel az immunrendszered a betegségek ellen!